Selamat datang dan salam sejahtera...!
Semoga aura haruman kasturi dari Raudah Firdausi sentiasa bersama kita...

Thursday, December 17, 2009

Wahai Tuhan...!

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang, segala puji-pujian itu bagi Allah pentadbir sekelian alam, selawat dan salam ke atas semulia-mulia Nabi dan Rasul iaitu Penghulu kami, Nabi Muhammad S.A.W dan ke atas Keluarganya dan Sahabatnya sekelian.

Ya, Allah...! Apa yang telah kami lakukan sepanjang tahun ini dari apa yang Engkau tegahkan kami daripadanya, maka tidak sempat kami bertaubat darinya dan Engkau tidak meredhainya, dan tidak Engkau melupainya, dan Engkau berlemah lembut ke atas kami, walaupun Engkau berkuasa atas menyiksakan kami, malah Engkau memberi kami peluang supaya kami bertaubat setelah kami melakukan maksiat atas Engkau...!

Maka. sesungguhnya kami memohon keampunan Engkau, maka ampunilah kami dan apa yang kami lakukan padanya dari apa yang Engkau redhainya, dan Engkau telah janjikan kami ganjaran pahala ke atasnya, maka kami memohon akan Dikau wahai Tuhan yang Mulia, Yang mempunyai Kebesaran dan Kemulian, semoga Engkau menerima daripada kami, dan janganlah Engkau memutuskan harapan kami daripada Engkau, Wahai Tuhan Yang Mulia...!

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang, segala puji-pujian itu bagi Allah pentadbir sekelian alam, selawat dan salam ke atas semulia-mulia Nabi dan Rasul iaitu Penghulu kami, Nabi Muhammad S.A.W dan ke atas Keluarganya dan Sahabatnya sekelian.

Ya, Allah...! Engkaulah yang kekal, qadim dan azali dan atas Kelebihan Engkau yang Besar dan Kemurahan Engkau yang Melimpah, dan inilah Tahun Baru yang sesungguhnya telah mendatangi kami, kami memohon kepada Engkau pemeliharaan padanya daripada syaitan yang direjam, pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya, dan kami memohon pertolongan atas nafsu yang banyak mendorong kepada kejahatan, dan kami memohon kepada Engkau bagi melakukan sebarang pekerjaan yang boleh mendekatkan diri kami kepada Engkau...!

Ya, Allah...! Tuahan yang mengubahkan segala keadaan, ubahkanlah keadaan kami kepada sebaik-baik keadaan dengan kekuasaan dan kekuatan Engkau, Wahai Tuhan yang Maha Keras lagi Maha Tinggi...!

Wahai Tuhan kami...! Kurniakanlah kepada kami kebahagiaan di dunia dan kebahagian di akhirat, dan peliharalah kami dari azab api neraka...!

Selamat tinggal 1430 Hijrah dan selamat datang 1431 Hijrah...! Semoga tahun-tahun yang telah berlalu mendapat ihsan keampunan daripada Allah S.W.T...! Dan semoga kehidupan Tahun Baru Hijrah ini sentiasa diberkati dan dipelihara daripada syaitan durjana...!

Wahai Tuhan..., bantulah kami untuk menjadi hambaMu yang benar-benar diredhai...! Amin..., Amin..., Amin..., Ya Rabbal'alamin...!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...